

På alla hjärtans dag överraskade jag pojkvännen med lyxig middag och till dessert serverad jag en chokladkaka, utan vetemjöl och utan vanligt socker.
Gi chokladkaka
4 personer
50g smör
150g mörk choklad (minst 70% kakao)
2 ägg
150g mörk choklad (minst 70% kakao)
2 ägg
1/4 dl stevia socker
1/4 dl pinjenötter
lite salt
Till servering
jordgubbar
melon
citronmellis
kvarg
lime
Sätt på ugnen i 175 grader, smält smöret och tillsätt sedan chokladen och låt den smälta ihop med smöret på låg värme.
Dela äggen i gulor och vitor var för sig, vispa sedan gulorna tillsammans med sockret och saltet.
Vispa ägg vitorna till ett vitt skum (anledningen till att de är viktigt med att de blir ett vitt skum är för att kakan ska bli fluffig och god)
Blanda sedan ner äggularöran i chokladsmeten, och avsluta med att vända ner äggvitan.
Häll sedan smeten i portionsformar, och rosta pinjenötterna och strö dom över kakan.
Grädda sedan allt i ca 15 min, obs kakan ska vara lite kladdig i mitten.
Tips
Krämen som du ska servera till smakar oftast bäst om man gör den dagen före så kvargen får ta smak.
Blanda bara kvarg, hackad citronmeliss, lime och lite limeskal.
Kommentera